HYTTENE

Langs ruten kommer du over noen av de fineste betjente hyttene vi har, Finse, Geiterygghytta og Aurlandsdalen Turisthytte. Vertskapet og stemningen på hyttene er upåklagelig! Her får du en velkomst du sent vil glemme. 

Finsehytta

Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og videre inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt i mellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Med tog nesten til døra, er Finse stedet for skiturer til langt ut i mai. På sommerstid er hytta et fint startpunkt for Rallarvegen og dagsturer.

Finsehytta ligger 1223 m.o.h 
Hytta har 174 sengeplasser 

Les mer om Finsehytta

Foto: Norexplore


Geiterygghytta

Foto: Marius Dalseg Sætre


Aurlandsdalen Turisthytte

Geiterygghytta, kjent som perlen i Skarvheimen, er det perfekte møtet mellom øst og vest. Hytta er hjertet i Skarvheimen, og er innfallsporten til Hallingskarvet nasjonalpark. Naturen er storslått, vill og vakker. Geiterygghytta, som ble åpnet i 1914, er et viktig knutepunkt for rutene fra Hol, Aurland, Finse og Hallingskeid. 

Geiterygghytta ligger 1224 m.o.h 
Hytta har 88 sengeplasser 

Les mer om Geiterygghytta

Aurlandsdalen Turisthytte ligger i hjertet av Aurlandsdalen og har tradisjoner som går godt over 100 år tilbake i tid. Hytta er perfekt for alle aldersgrupper, og ikke minst småbarnsfamilier. Ellers er plassen et eldorado for de som ønsker å prøve fiskelykken. Det ligger fiskevann overalt både i nærheten av Østerbø og på veien fra Geiterygghytta!  

Aurlandsdalen Turisthytte ligger 820 m.o.h 
Hytta har 90 sengeplasser 

Les mer om Aurlandsdalen Turisthytte


Foto: EIvind Haugstad Kleiven